Welke programma’s gebruiken stoffeerders?

Het stofferen van je oude meubels kan je veel kosten besparen ten opzichte van het kopen van een gloednieuwe bank of stoel. Een nieuw meubelstuk kan handen vol geld kosten. Je oude designstoel of moderne bank krijgt op deze manier een tweede leven. Het is verstandig om dit door een professioneel bedrijf te laten doen, aangezien niet alle stoffen zomaar voor alle soorten meubilair geschikt zijn. Voor je aan de slag gaat, valt het daarom aan te raden eerst eens een gesprek aan te gaan, of het misschien te laten uitbesteden. Naast meubilair kun je echter nog veel meer laten stofferen. Zo doen professionele stoffeerbedrijven ook aan traprenovaties, het verkopen en leggen ven laminaat, het stofferen van vloeren en het verkopen en leggen van vinyl. Maar welke programma’s of software gebruiken projectstofeerders nu precies?

Stoffeerder software

Een van de software die stoffeerders gebruiken is bijv. het Nederlandse KUBISK, maar er zijn natuurlijk ook allerlei andere internationale software en tekenprogramma’s.

De projectmarkt

Professionele stoffeerders kunnen je ook helpen bij je project. Vaak worden bijvoorbeeld opdrachten geaccepteerd voor standbouwers, horeca, zorginstellingen, de overheid en binnenhuisarchitecten. Een voorbeeld is het Europees Parlement in Brussel, waarbij onder andere een bank van wel 35 meter lang gestoffeerd werd.

Een unieke vondst

Op het moment dat je een geweldige parel op de vlooienmarkt hebt gevonden, wil je die uiteraard nooit meer kwijt. Helaas wil het vaak zo gebeuren dat er een scheur in je lievelingsstoel komt, of je klassieke bank beschadigd raakt. Deze meubelstukken zijn natuurlijk onvervangbaar, maar gelukkig kunnen ze opnieuw gestoffeerd worden. Zo kan je je favoriete meubelstuk bij je houden.

De werkwijze

Hoe gaat het stofferen van een meubelstuk precies in zijn werk? Voordat met het stofferen kan worden aangevangen, moet je stoel of bank eerst gerestaureerd worden. Dergelijke restauraties kunnen bestaan uit gebroken verbindingen in het hout, veren die slap zijn geworden, of het herstellen van de lak of beits. Op deze manier is je oude meubelstuk binnen no time weer zo goed als nieuw.

Back to Top